New lilla indien

Tre instabilder från kvällen.
Hej. Nu har jag suttit och blivit lite inspirerad av min fina vän Emlan som skrev ett fint inlägg. Gud vad jag är lyckligt lottad som har hittat så fina vänner som jag faktiskt har! Ni alla betyder så otroligt mycket och utan er hade jag troligen legat och gömt mig under en sten eller nåt idag... typ. Tackyou for being ni som man are säjing in Swengelska.

Har haft en grymt fin kväll med mina fem favoriter, plus tre till lite senare där!
Vi möttes vid bromsplan och vandrade sedan vidare till restaurangen New Lilla Indien. Grymt god mat! Eller ja, redigt stark, men god! Planerade även inför måndagen. Oh god, we're going to have so much fun!!!
Puuuuuuusssss

mat, mat, frisk och mat!

Halloj!
Ligger i sängen lite småstressad eftersom jag ska hinna klä på mig och göra mig i ordning för att åka iväg på restaurang med fina vänner nu om en liten stund. Firar min födelsedag lite såhär i efterskott! Det börjar ju bli en tradition.
Idag har jag, mamma och bror min kollat resa så nu har man en turkietresa att se fram emot i sommar. Kul!
Känns bra också att jag inte längre är sjuk och orkar ta mig iväg till restaurangen, ska bli så mysigt!
det måste ha varit maten från max igår som gjorde mig frisk, tack pappa!
Majs åt alla, puss!

Stockholm i mitt ♥

Bilder från vår stockholmsresa med skolan, fotat och redigerat av mig.

förra helgens bravader

Hej hopp! Här ligger jag i soffan och det är väl typ det jag har gjort hela dagen. Soffpotatis for real. Nej, men vad ska man göra när man är sjuk och knappt kan röra sig. Nu har jag dock fått i mig en ipren och mår lite bättre vilket är skönt. Hungrig som en varg är jag också då jag inte ätit mer än en macka idag, men det är lugnt, jag jobbar på det. (Pappa åkte iväg för att köpa mat på Max).


I den här soffan har jag i alla fall hunnit kolla ikapp de 6 avsnitt av Big Brother som jag låg efter med. Spännande... Nej gud vad tråkigt det blev efter 6 avsnitt på rad vill jag lova, men känns lite onödigt att sluta kolla nu, det är ju bara 37 dagar kvar av de 106 som de började med. 


Annars då? Vad händer? Vädret utanför fönstret har verkligen kaoZat idag med stort Z som ni ser. Först sol, sen moln, sen sol, sen lite halvt om halvt, sen sol och från denna sol - ösregn, åska och storm, (wtf liksom?) så nu för en stund sen var det jättesoligt igen och nu har solen gömt sig bakom ett tunnt molntäcke. Herre Gud så spännande att se på när man är sjuk. Dock hatar jag när det blåser så höll på att dö då.


bilder från tumblr.
Juste,
inte heller har jag hunnit berätta om helgens bravader! Eller hunnit har jag väl, men jag har i alla fall inte gjort det. Jo så här förstår ni att i helgen så åkte jag och min gode vän Mattias ut till det Narnia som Albert kallar ”sitt hem”. (På tal om dig Albert är det kung i baren på radio nu… väcker det några minnen? Jempa också för den delen…) När vi kom dit så gick vi av där mitt ute i ingenstans alltså och så plockade Alberts snälla mor upp oss med bilen så att vi slapp gå de sista 6 km som var kvar hem dit.

Vi gjorde oss i ordning och packade ihop lite smått och gott och gick hem till en grym Mr. som hade fezt. Så kul som jag hade i lördags kväll/natt… ahjo det var gudomligt roligt. Vet inte varför egentligen, det bara var det! Trevligt folk, bra musik och lite godsaker att dricka och äta är en jävligt bra kombo.


Roligaste var nog när Albert blev arg för att han inte kom på vem det var som sjöng Mattes favoritlåt. Har det på film och det är rätt roligt att se… speciellt när han kommer på och ser asnöjd ut. Sen var det rätt kul att Frida fick på film när Albert kommer ned för trappan och säger till mig och Frida ”Hörrni grabbar, det ligger en Thorenare i badkaret” jag utbrister ”Vi slår han!!!” och Frida ”JAA VI SLÅR HAN I ANSIKTET!!!” och sen går alla åt ett annat håll… Hej liksom. Sen blev vi ju kompisar så det är lunch, inget våld.


Och när vi låg 8 pers i en dubbelsäng och kom på vårt eget beat och sen hör jag och Matte hur basgången till vår uppenbarligen gemensamma favoritlåt börjar dunka på nedervåningen, springer ned, startar om den och sjunger med i hela låten. Eller ja, i alla fall tills nån idiot bytte låt.


Grymt rolig natt. Grymt långt inlägg. Så går det när man sitter hemma och är sjuk. Puss.


en födelsedag och ett fiasko

lite instabilder från förra veckan.
Tjolahopp!
Ligger just nu nerbäddad i min säng och näst intill sover, fast jag har kramp i foten och det vill inte ge sig. DET.GÖR.SÅ.OTROLIGT.ONT. Har försökt få det att sluta i typ en kvart genom att sträcka på den åt olika håll men neeeej, den vill göra ont.

Igår fyllde jag 17 år. Oh god, så jag blir alltså äldre? Fyller 18 om ett år... jisses. Fick lite fina presenter av mamma och pappa, även om han inte var hemma, och mormor och morfar. Bland annat ännu en extern hårddisk (välbehövligt!!), ett kamerastativ, converse, capo till gitarren och påslakan. Sen var vi iväg på restaurang igår kväll där jag åt lamm med klyftpotatis, rödvinssås och tzatsiki. Myycket bra!

Håller på att göra en backup på datorn och min gamla externa nu, och jag kan ju säga att det inte går fort... 13% färdigt på 1,5 h... men så handlar det ju om över 500gb också.

Svenska nationella har jag hunnit skriva idag också. Hoppas det gick bra, är ju sjuk och helt seg i huvudet så det var inte det bästa jag någonsin skrivit i alla fall. Efter nationella åkte jag, Abbe, Jenjen och Emlan till Max och käkade. Var ju tvungen att ha mat så kunde lika gärna åka dit som att sitta och vänta nån timma på att vi skulle få äta nån spyttipanna i skolan.

Hemma, utslagen, vill ha thé men orkar inte hämta. Funderar på att sova istället. Blir nog ingen skola för mig imorgon. Korta meningar. Långt inlägg. Trött tjej. Puss.

den där huvudstaden


Hola guapas! Min tisdag spenderades i kära gamla Stockholm.
Klockan 9 kom bussen till John Bauergymnasiet och plockade upp mediaklasserna, dvs vi i Sam-media och båda Estetklasserna. De på typ 60 pers fick dela på en buss medan vi på 18 fick dela på en, grymt rättvist tyckte vi då halva vår buss var tom. Rätt chill att få en egen buss ändå!

När vi väl kom fram så gick vi in på Fotografiska muséet och tittade runt lite på alla fina foton som pryder väggarna inne i utställningssalarna. Sedan fick vi till fots vandra vidare med våra kameror in mot city. Vår uppgift där var alltså att fota "street photography" som det kallas. Alltså fota människor på stan som inte vet om att de blir fotade. Svårigheten är att vara diskret och få bra bilder på samma gång. Det är lätt att fota, och hitta saker att fota, men ofta så förstörde fel inställning utav exponeringen och fokusen vilket var lite tråkigt. Ibland missade man motivet helt... mindre lyckat. Men några bra bilder fick jag i alla fall till.

I gamla staden träffade vi en viking som F blev livrädd för vilket var något utav dagens höjdpunkt. Höll på att dö när hon skrek. När han sen kom fram till mig och A (F stod en bit bort) och sa "If you want to take picture, you'll have to give me coins or I will cut your noses off", och A svarade "I don't have any coins" och jag svarade "I don't have a nose" så var det ganska roligt också. Han såg arg ut så efter att ha letat fram de två lösa kronor som A hade och gett dem till honom så vandrade vi snabbt vidare.


Sen blev det lyxlunch på Mc'Donalds. Det var väl ungefär det som pengarna som vi fattiglappar hade räckte till. Vid fyrasnåret stod bussen vid slottsgården och väntade på oss för att föra oss till SVT dit vi skulle på studiebesök. Det var ett riktigt trevligt studiebesök där vi fick gå in och kolla i flera olika studior och lära oss en hel del om de olika arbetsområdena på SVT. Grymt intressant!

På hemvägen sjöng vi och trallade och alla var nöjda med vistelsen i vår hufvudstad. Grymt att skolan fixar sådana här dagar. Det borde hända oftare!

När jag kom hem var jag utelåst, så det var ju en mindre bra del utav dagen menmen, jag tror inte perfekta dagar existerar så jag blev ju inte förvånad direkt!

Puss
Ps. Kommer fler bilder senare.

100 år sedan Titanic kolliderade med isberget

Gårdagskvällen var trevlig, vi båda kom överrens om att filmen var prisvärd! Ska man vara riktigt petig så var det rätt jobbigt filmat på vissa ställen men själva storyn var ju bra och det är det som är huvudsaken. Efter bion satt vi och vänta ett bra tag på bussen, som tur var hade det slutat regna och det var inte minusgrader alls som väderprognoserna förutspått utan 6 grader varmt. Najs.
Somnade sent, och imorse vaknade jag rätt tidigt på grund av att bror min satt och pratade högt med sin kompis i skype i rummet bredvid mitt. Snäll.
Sen gjorde jag mig i alla fall i ordning och tog bussen till stan för att därifrån ta bussen till Linde. Oh god, har aldrig varit så jobbigt att åka buss. En unge som satt framför mig spydde så att det luktade spya i hela bussen. Ville ju dö lite granna då. Gick av i Linde Centrum. Vilket centrum!!! Och blev sedan upphämtad av chaufför Jennifer.... farligt.
Nu sitter vi hemma hos henne och chillar som de små lingon som vi är.
Filmkväll får det bli!
Ha det najs

so when we found that we could not make sense, well you said that we would still be friends

Godmorgon, Goddag, Godmiddag, Godkväll hörni!
Idag har jag varit segare än jag varit på länge. Sirap i skallen och ont i halsen, någon är påväg att bli sjuk...
Ikväll ska jag iallafall på bio med Mr.T . Hunger Games får det bli, så får vi se om den är så bra som det sägs.
Sitter för tillfället hemma hos morföräldrarna men ska snart dra mig hemåt för att fixa lite.
Hope you'll have a good friday night everyone.

dagens reaktion

vad du är söt, min kära lilla ponny lixom...typ...
Alberts reaktion på när jag började sjunga "You spin my head right round right round" när jag fick blodtrycksfall istället för att be någon hjälpa mig innan jag ramla... Jag föll...
Lite ont i revbenen men Alberts reaktion gjorde allt bra igen. Ibland är du allt bra lilla majs...ibland

regnig dag, lyckligtvis hade jag lite solsken i fickan


Det känns så 
otroligt grymt jävla asbra att ha det svenska muntliga nationella provet avklarat. Det första svenska av tre, det jobbigaste också enligt mig! De andra två kan jag ju inte direkt träna på, de får gå som de går när jag kommer dit liksom.

Förutom att ha gjort det idag så har jag tillsammans med min underbara klass vandrat iväg i det fantastiska regnvädret de fyra kilometerna som är från John Bauer till Rävgången. Där grillade vi köööööörv och hade det allmänt mysigt. Om man bortser från hur kallt det var alltså. Trevligt umgänge gör ju allt bra ändå liksom. Nu luktar jag dock asmycket rök vilket iinte luktar gott alls. Ska gå och mata grannens papegoja och sedan laga mat. Kul.

Hasta la pasta


57 dagar kvar till sommarlov


Senaste uppdateringen här har varit rätt så grymt dålig. Har bara inte haft någon som helst ork till att blogga och i slutändan så drabbar det ju bara mig själv för jag kommer ju inte kunna sitta och titta tillbaka och minnas "Jajuste, det var ju det jag gjorde" när jag ser mina gamla blogg inlägg. Enda anledningen till att jag bloggar typ. Och för att ibland få skriva, bara.. skriva.

För att snabbt sammanfatta påsklovet så kan jag nog använda ordet långt. Det kan ha varit det längsta 8 dagars lov som jag någonsin haft. Jag har hunnit mysa med vänner, dött inombords, chillat i funäsdalen, åkt skidor, vridit knäet på ett oskönt sätt och blivit utstirrad av en pedofilliknande man. Usch. Vi hade ju i alla fall tur med vädret!

Idag var första dagen i skolan och den var grymt seg. Har sovit så dåligt i natt, även om jag sov så drömde jag så jädra mycket så jag kände mig inte direkt utvilad när jag vaknade! Har fått se mina klasskamraters filmredovisningar, min, Eric och Kamrans film är ju inte riktigt klar då vi har extended deadline. Grill. (tar fram sommarordet eftersom man grillar mer än steeker på sommarn, vet fett kul)

Nu ska jag fortsätta öva på mitt muntliga nationella tal som ska hållas imorn om kommunikationens betydelse för relationer. Kan snart halva, bara halva kvar då. Fortsättkämpalixom.

Långfredag i Tänndalen

Sitter och försöker skriva mitt svenska-nationella tal såhär på långfredagskvällen. Går inte jättebra, är så jädra oinspirerad. Och vad spelar det för roll att det är långfredagskväll när man sitter uppe i funäsdalen liksom? Det roligaste som finns att göra här på kvällarna är typ... Okej, kommer inte ens på något. Bra där.
Valde i alla fall att gå ut till boden och sätta mig (observera att det är ett i ordning gjort rum med två sängar där jag och kusin också sover) och skriva på talet och äta godis. Kul!!!
Nåja, har i alla fall haft en ytterst trevlig dag i skidbackarna då solen strålade som tusan och himlen var blå som en himmel kan vara! Solskyddsfaktor kanske hade varit läge att ha på sig då jag bränt mig i ansiktet, fast äsch, så mycket bränner det inte heller. Roligt inlägg.
Glad påsk!

when life gives u lemons, make lemonade

några instagrambilder tagna från i lördags till igårkväll
Snart är allting packat. Jag behöver bara en väska för att lägga ned allt som ligger på sängen i.
Samtidigt som det är tråkigt att åka ifrån våren som är här hemma så ska det bli skönt att få komma bort lite från allt. Det är ju rätt roligt att åka skidor ändå, om bara väderprognoserna visar fel så kan det ju bli ett bra veckoslut. Nej, nu måste jag fortsätta packa. Ta hand om Örebro.
TIPSTIPS
För er som missat det så finns nu instagram för android sen igår. Enda dåliga jag märkt hittils förutom att designen är lite fulare än på iPhone är att emojis inte funkar. Något som android borde jobba på. Går ju inte i vanliga smsprogrammet heller så för er som inte förstått det så är Handcent sms en mycket bättre app för Android användare som smsar.

helgen i ett nafs

Söta konstiga små pojkar. Fan va ni är gangster alltså!

Helgen har varit mysig trots allt. Matte kom hem hit i lördags kväll och vi drack thé och hade det allmänt mysigt.
Igår var jag ute på marieberg med mor min och shoppade tills det sved i plånboken. Min byrå sved det dock inte i, det kom sån här hallelujahmusik och extremt ljust ljus när jag lade i kläderna i lådorna.
Sedan åkte jag upp på stan för att gå på bio med Matte och hans vänner. Vi var ju tillsammans igår, det var första april för er som missat det, och det var så mysigt så med en liten dejt sådär på söndagskvällen. John Carter 3D hette filmen vi såg och den var faktiskt riktigt bra! Hade inga som helst förväntningar då jag när vi gick in i biosalongen inte ens visste vad filmen hette. Rätt spontant skulle man kunna säga!
Idag har jag inte haft en lika rolig dag. Har suttit och pluggat mer eller mindre mest hela dagen vilket inte har varit jätteroligt. Har i alla fall lämnat in tre uppgifter vilket känns räätt så skönt. Bara mitt tal till svenska nationella kvar nudå. Eller ja, det och några extrauppgifter för de som siktar mot högre betyg i Sam... kul liv.
Nu ska jag cykla till stallet för första gången i år. Det kommer vara kallt och mörkt när jag ska hem och blåser gör det väl också, men det får bli så ändå!
Puss

RSS 2.0