Let October begin

 September har nått sitt slut och Oktober är här. Det betyder att det på riktigt nu kan klassas som höst. Det är en så jobbig tid nu för att välja vilka kläder en ska ta på sig! På morgonen vill en helst vara inlindad i kläder som en liten kåldolme när en knallar till skolan. Mitt på dagen vill en... inte vara en kåldolme längre... och på kvällen vill en det igen. Vädrets humörsvängningar är värre än en klimakteriekärrings, och det vill inte säga lite.
 
Tur att en oftast sitter inne hela dagarna och kan gå tidigt till skolan och gå hem så sent att det får en att undra om solen ens gått upp.
 
Snart kommer vi vara där. Mitt i vintermörkret och undra om solen övergett oss föralltid. Undra om den vita kalla snön är det enda som kan lysa upp i mörkret lite grand innan den blir en enda sörja av gråbrunt slask. Undra om kollektivtrafikbolagen aldrig kommer att komma till sans med att vintern återvänder varje år och att det kanske borde tänkas igenom en extra gång innan det bestäms att det ska köpas bussar som inte pallar kyla eller tåg inte pallar med lite snö.
 
Men först höst. Vackra färger, mysiga kläder, varma drycker och dränkta katter i ösregn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0