Fundera på medan ni tänker på hur vi tänker

Natt. När går kvällen över till natt egentligen? Och när går natten över till morgon?
Förmiddag och eftermiddag är så lätt. Allting skiftar vid 12-slaget mitt på dagen sen börjar kvällen enligt mig vid kl 18. Men sen? När börjar natten egentligen?
 
Tankar som uppstår när mörkret ligger över hustaken och fönsterlamporna i lägenheterna mittemot släcks ned. Det är som om mörkret för med sig alla tankar. Jag tänker mer på hösten och vintern än under de ljusa sommarnätterna. Kanske är det därför fler blir nedstämda på vintern också? För att de tänker för mycket? Fast å andra sidan så tänker jag väldigt mycket alltid, jämt, mest hela tiden. 
 
Det är konstigt det där med tankar. Jag har hört folk som pratar om att de hör som en röst inuti sitt huvud som läser upp deras tankar, men så är det inte för mig om jag inte framkallar den själv. Nu syftar jag inte på att jag är schitzofren och hör röster, - vi är fortfarande kvar vid hur tankar fungerar. Hur vet man vad man tänker när det inte är någon som säger något? Självklart har det med hjärnan att göra jag är väl inte helt ute och cyklar (inte alls, sitter väl i soffan och chillar) men hur vet man? Hur vet man vad man tänker? Hur kommer det sig att andra inte kan höra det? Varför tänker man tyst? Tolka inte detta fel, jag är glad för att man tänker tyst.
 
Tänk er en värld där alla hörde tankar lika väl som röster. En värld där röster inte ens behövdes med tanke på att tankarna ändå var så pass lätta att höra. Inga hemligheter skulle finnas, inga elaka tankar skulle bli ohörda och alla onskefulla planer (ex i anders behring breiviks hjärna) skulle inte kunna hållas för sig själv. Vad mycket saker som skulle vara annorlunda. Skulle man ens ha några vänner undrar jag? Även om man är en god varmhjärtad empatisk person så kan man inte hjälpa att elaka tankar ibland slår till en.
 
Tänk er en värld utan hemligheter. Kanske borde jag bara vara glad att det inte är så det är och gå och lägga mig nu? Något för er att tänka på, och medan ni tänker kan ni ju fundera på hur ni tänker. Hur det går till. Godnatt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0